Toplam: 0,00 
Sepeti GörüntüleÖdeme

Konteyner Taşımacılığı

Arama Sonuçlarınız

Konteynerler, deniz taşımacılığında geleneksel istif yöntemlerinin yerine geçmiştir, günümüzde dökme yüklerin haricinde yapılan yüklemelerin büyük bir çoğunluğu konteyner ile yapılır ve giderek daha fazla tercih edilmektedir. Kargonun taşınması dünya çapında yaygınlaşmakta ve hemen hemen tüm ürünler konteynerle taşınmaktadır. Bununla birlikte, bu, nakliye sırasında ortaya çıkan risklerin sonuç olarak geçmişte kaldığı anlamına gelmez. Yükler hala kayıplara neden olan iklimsel, biyolojik ve kimyasal streslere maruz kalmaktadır. Konteyner tipi çok basittir.

Bu konteynerler genel amaçlı kullanılan konteynerlerdir. 45′ ve 54′ uzunlukta tipleri de vardır, fakat bu ebattaki konteyner kullanımı çok nadirdir.

İki kapıları vardır sadece bir tanesi dışa doğru açılabilir. Konteynerin kapısı kapatıldığında su ve hava geçirmez. Konteyner imalatında kullanılan malzeme hem taşıma kapasitesi hem de hacim göz önüne alınarak seçilir. Genellikle çelik ve alüminyum kullanılır. Çelik konteynerlerin yükleme kapasitesi daha azdır, çünkü çelik daha ağırdır.

WordPress Responsive Table

WordPress Responsive Table

Ağırlıktan ziyade ebatlar ve yükseklik açısından 40´ DC konteynera sığmayan, yüklenemeyen hacmi yüksek malların taşınmasında kullanılır. Yükseklikleri normal 40´ konteynera oranla 30 cm fazladır. Kullanım alanı her tür kuru yük, hafif ve hacimli yükler ve yüksekliği 2,7m’ye kadar olan gabari yüklerin taşınmasında kullanılır.

WordPress Responsive Table

WordPress Responsive Table

WordPress Responsive Table

Standart konteynerlerden farklı olarak tavan kısmı tamamen açık olan bir konteyner tipidir. Mal yüklemesi bitiminde tavanı branda ile kapatılır. 20′ ve 40′ uzunluğunda 2 tipi mevcuttur. Konteyner kapısından sığmayan gabari yükler için kullanılır. Ayrıca elleçlenmesi vinç benzeri ekipmanlarla yapılması gereken yükler veya yükleme rampası olmadığından forklifler ile genel amaçlı konteynerlara yükleme yapamayan firmalarda bu tip konteyner tercih edebilir. Genel amaçlı konteynerlarla uzunluk ve genişlik ölçülerini aynıdır ancak tavanı açık olduğundan üst yükseklikten bahsedilemez.  Genellikle yekpare makineler, geniş ebatlı mermer levhalar, alüminyum profiller ve benzeri ebatlı ürünler taşınır. Ayrıca üstten taşması olan yükler içinde kullanılabilir, bu durumda taşma olduğu sevkiyatı yapan taşıyıcıya bildirilir. Tabanı, ağır yük taşımasında sıkça kullanıldığından biraz daha kalındır ve özel ekipman sınıfına girdiğinden navluna genellikle surcharge (ilave masraf) eklenir.

WordPress Responsive Table

WordPress Responsive Table

Kısaca “flat” olarak adlandırılır. Bir taban platformu ve iki uç duvarından oluşan tipleri “collapsible end” olarak adlandırılır. Dört tarafında sadece sınır çubuklarının bulunduğu tipler “freestanding posts” olarak adlandırılır yani temel olarak her birinin 20ft ve 40ft uzunlukta 2 farklı tipte flat konteyner vardır. Genellikle 20′ ve 40′ ölçüde üretilmektedir. Kullanım alanları ağır tonajlı yükler, yüksek ya da geniş taşmalı yüklerdir dolayısıyla taban kalınlığı da fazladır. Zaman zaman iki ya da daha fazla flatrack konteynerden platform oluşturularak yüksek hacimli “break bulk” yüklerin taşınması sağlanır. Özel ekipman olması nedeniyle taşıma maliyeti yüksektir, navluna oldukça fazla surcharge eklenebilir.

WordPress Responsive Table

WordPress Responsive Table

WordPress Responsive Table

WordPress Responsive Table

 

Reefer konteynerler içerisinde soğutma ünitesi bulunan, standart bir ısı derecesinde taşınması gereken yükleri taşımak üzere hazırlanmış özel yalıtımlı konteynerlerdir. Genellikle 20′ ve 40′ olmakla birlikte nadir bulunan bir ekipman olmasına rağmen 45′ çeşidi de mevcuttur. High cube olanları hafif ve hacimli yüklerin (çiçek, meyve vb.) taşınmasında kullanılır.

WordPress Responsive Table

WordPress Responsive Table

Taşıyıcı unsur olan tank ile çevreleyen profil çerçeveden oluşan, genel olarak sıvı ya da gaz halindeki maddelerin taşındığı konteyner tipidir. Sıvı ve gaz halindeki maddelerin taşınması açısından güvenli ve düşük maliyetli bir taşıma vasıtasıdır.

WordPress Responsive Table

Taban platformu şeklindedir. Dört tarafı açıktır. Taban alanı dayanıklıdır, ağır tonajlı yük taşımaya uygundur. 20′ ve 40′ ölçülerinde üretilmektedir. Motorlu kara taşıtları, küçük deniz taşıtları, gabari yükler ve benzeri ağır tonajlı ve taşması olan yüklerin taşınmasında kullanılır.

WordPress Responsive Table

WordPress Responsive Table

Özellikle tahıl ürünleri, hayvan yemi gibi ürünlerin nakliyesinde kullanılır. Tavan kısmında 3 adet yükleme kapağı bulunur, dökme yükler tavandaki bu kapaklardan doldurulur. Kapı kısmında ise, yükü boşaltmak için kullanılan 2 adet tahliye kapağı mevcuttur. 20′ olarak üretilmektedir.

WordPress Responsive Table

Tepe ve taban profillerinde yer alan ızgara şeklindeki havalandırma kanalları sayesinde hava sirkülasyonu sağlar. 20′ olarak üretilmektedir. Kahve tanesi, fındık gibi gıda ürünlerinin taşınmasında kullanılır.

WordPress Responsive Table

Konteyner Ölçüleri Tablosu

WordPress Responsive Table

Firmaları Karşılaştır

Hoş
Geldiniz

"Cepheyedair" gündemini
takip etmek için üye olunuz!

Üye Olunuz